Een écht bijbels verhaal op niveau van communicanten

Bloed aan de deuren - Jo Briels

 

Een Joodse en een Palestijnse jongen vragen zich af waarom mensen zichzelf in de straten van Jeruzalem opblazen. Benjamins vader geeft geen antwoord. Hij vertelt hun een verhaal.
Het mysterieuze en spannende verhaal van een man die zijn volk uit Egypte wilde leiden en een andere man die dat kost wat kost wilde verhinderen.

Jo Briels heeft er een spannend verhaal van gemaakt met mensen van vlees en bloed; herkenbare mensen; waarbij het leven aan het Hof van de Farao wordt belicht en de omstandigheden waarin de Hebreeën leefden. Waarbij de verschillen in cultuur en godsdienst botsen en uitdraaien op een machtsstrijd. Het verhaal leest erg vlot en de gebruikte taal is eenvoudig.
Pol Van Damme, Pluizuit

Het boek is vlot geschreven, er zijn veel beschrijvingen waardoor men zich die tijd gemakkelijker kan voorstellen.
Glen Persoons, 12 jaar, Sint-Niklaasinstituut


Normale winkelprijs: 13 euro
Onze prijs:

5.00 euroontvang onze nieuwsbriefLEES!

 

TIPS!

De Spraakwaterval

Voor leerkrachten die weleens met de handen in het haar zitten als ze hun leerlingen voor de zoveelste keer een originele spreekopdracht willen aanbieden, is er dé oplossing: De Spraakwaterval.
[lees meer]

 

Zoekboekje voor het Vormsel

De methode is ingedeeld in 5 aanbevolen en 3 optionele bijeenkomsten. Bij ieder hoofdstukje (bijeenkomst) is een aantal (speur)opdrachten voorzien. Met gratis thema-lied!
[lees meer]