Creatief schrijven

In de serie Schrijf ze!, nemen échte schrijvers de leerling aan de hand in -naar keuze- vier motiverende les- en kopieermappen of kleurrijke werkboeken voor 3de tot en met 6de leerjaar. Vol originele schrijfopdrachten en tips en trucs van echte schrijvers. Wie kan leerlingen beter begeleiden bij (creatief) schrijven, dan een schrijver?!

In de schrijfopdrachten van Schrijf ze! maken de schrijvers leerlingen enthousiast en nemen hen aan de hand bij het schrijfproces en het schrijven van verschillende tekstsoorten.
De introductie van elke tekstsoort gebeurt aan de hand van een voorbeeldtekstje waaruit de typische kenmerken van de tekstsoort worden gedistilleerd. Daarna volgt in (creatieve, originele) opdrachten ruimte voor de uitwerking.

Dat alles met concrete tips en geheime trucs van de schrijvers (die zich voor de gelegenheid helemaal verdiept hebben in het huidige leerplan Schrijven én het nieuwe leerplan Taalbeschouwing.)


 
 
 

8+

 

9+


 
 
 

10+

 

11+


De teksten en opdrachten zijn gevarieerd en uitdagend. De lay-out en illustraties zijn levendig en spreken aan. Het materiaal dateert van 2011. Sommige afbeeldingen kunnen daarom wel een kleine actualisatie gebruiken. Verder worden alle opdrachten schriftelijk uitgevoerd. Met een kleine inspanning kan je heel wat opdrachten zelf digitaliseren, zoals het schrijven van een e-mail. Toch zou een digitale leeromgeving zeker een interessante aanvulling zijn bij een herwerking van het materiaal anno 2020. Samengevat, een uitgebreid, origineel pakket ter ondersteuning van het creatief schrijven in het lager onderwijs.

Tijdschrift Logopedie VVL, maart-april 2021

[lees meer]

 

Recentste update:
1 Juni, 2021 11:07

Zoek een titel